Faber & Zn L

Over Faber & Zn L

Verkoop van, en reparatie aan schoenen van de betere merken, vooral breedtematen. Verder verzorgen we alle correcties aan schoenen (zoals het verhogen of verlagen van hakken en/of zolen).

Bij onze ambachtelijke firma kunt U ook terecht voor het aanmeten van steunzolen. De schoenreparatie vindt plaats in eigen werkplaats.

Service en vakkennis zijn kenmerkend. De schoenen van de diverse merken hebben een ding gemeen: ze zijn allemaal 'voetvriendelijk' en vinden hun weg door heel Nederland.

Zelfs klanten die naar het buitenland zijn verhuisd, weten Faber nog te vinden. Het sfeervolle interieur is in de loop der decennia niet of nauwelijks veranderd, het assortiment is daarentegen helemaal van deze tijd.

Onze zaak is gevestigd in het gezellige centrum van Haarlem, in de Kleine Houtstraat op nr: 10

Onlangs is deze straat voor de tweede keer uitgeroepen tot: "Leukste winkelstraat van Nederland" FABER SCHOENEN (sinds 1890) is een familiebedrijf, Eric en Elly Faber, de huidige eigenaren, zijn de vierde generatie.

Ook zijn we al jaren Hofleverancier.

Historie

Op 19 mei 1890 zette Lieuwe Faber in Sneek (Friesland) enkele paren pantoffels op een plank voor het raam van zijn werkplaats.

Hij legde daarmee de grondslag voor een bloeiend familiebedrijf, dat verkoop en reparatie van konfektieschoenen kombineert met orthopedisch maatwerk.

Hij kreeg al snel hulp van zijn zoon Yke. Het bedrijf vestigde zich in 1921 in Haarlem op het huidige adres en breidde de aktiviteiten uit met de produktie van orthopedisch schoeisel op maat.

Ykes zonen, Lou en Frits, zetten het bedrijf voort samen met hun echtgenotes. Inmiddels staat de vierde generatie Faber aan het roer van het bedrijf, in de personen van Eric Faber (zoon van Frits) en zijn vrouw Elly.

De firma verkoopt en repareert konfektieschoenen, maar ook voor voetonderzoek en het aanmeten van steunzolen kan men hier terecht. Veranderingen aan konfektieschoenen, zoals het verhogen of verlagen van hakken en/of zolen, het oprekken van schoenen in lengte en breedte, zijn ook mogelijk. De produkten van het ambachtelijke bedrijf vinden hun weg door geheel Nederland.

Echter, ook klanten die naar het buitenland zijn verhuisd, laten nog steeds door Faber hun schoenen en/of steunzolen maken.

Adres:
Kleine Houtstraat 10
2011DM, Haarlem

Telefoon:
023-5321604

Website:
www.faber-schoenen.nl