Chiropractie Praktijk Kennemerland

Over Chiropractie Praktijk Kennemerland

Wat is chiropractie

“Chiropractie is een geneeswijze welke naar de mens als geheel kijkt, die de algehele gezondheid van de mens tracht te bevorderen, te herstellen en te ondersteunen door opheffing van communicatiestoornissen in de functie van het zenuwstelsel onder toepassing van een gedoseerde mechanische impuls.”

 

Deze geneeswijze gaat er dus vanuit dat een goede gezondheid afhankelijk is van een optimaal functionerend zenuwstelsel. Het menselijk lichaam kan zichzelf herstellen van externe- en interne schade, mits het zenuwstelsel optimaal functioneert. Een verstoring in het functioneren van het zenuwstelsel ontneemt het lichaam zijn vermogen om zichzelf gezond te houden. Hierdoor neemt de weerstand af en krijgt een ziekteproces de kans zich te ontwikkelen.

Deze onderlinge afhankelijkheid van de structuur en functie vormt de basis van de chiropractische benadering. De chiropractoren beschouwen daarom het zenuwstelsel, de wervelkolom en de overige gewrichten als de centrale elementen voor het verklaren van vele klachtenpatronen. Hun opleiding is daarom gericht op analyseren van het functioneren van het zenuwstel en de wervelkolom en alle andere gewrichten. Belangrijk is hierbij de holistische benadering van het klachtenbeeld; namelijk dat het gehele functioneren van het lichaam betrokken wordt bij het onderzoek, de diagnose en de behandeling.

Een verstoring in het functioneren van het zenuwstelsel wordt door de chiropractoren een “subluxatie complex” genoemd. Chiropractoren zijn universitair opgeleide specialisten die deze verstoringen kunnen opzoeken en behandelen. Lees verder om meer te leren over de invloed van de zwaartekracht op ons lichaam en het belang ervan op ons functioneren.

Een goed functionerend zenuwstelsel is van levensbelang voor iedereen van Jong tot Oud.

Adres:
Spaarndamseweg 88
2021 CB, Haarlem

Telefoon:
023-5427540

Website:
www.cpk.nu