Stiel`s Jazz Rhythm and Blues

(Café)

Stiel`s Jazz Rhythm and Blues - Café - Haarlem
Smedestraat 21
2011RE Haarlem
Tel: 023-5316940
www.stiels.nl

Introductie

Stiel`s Jazz Rhythm and Blues - Haarlem

Cafe Stiels - Jazz, Rhythm & Blues - Het Livemuziekcafe van Haarlem

In oktober 1997 opende café Stiels haar deuren in de Smedestraat 21 te Haarlem. Op de plek van het voormalige Cafe Lobbes, waar ook nog eens het allereerste Chinees Restaurant in Haarlem gezeten heeft, kwam iets geheel nieuws in Haarlem en iedereen was heel benieuwd naar wat er zou komen. Op vrijdag 24 oktober van dat jaar opende eigenaar Joost van Rijmenam met zijn toenmalige partner het café en vanaf dag één was het gelijk een drukte van belang.

Het café was omgetoverd tot een industriële loods met veel staal en fabriekskleuren en had tot op de dag van vandaag een ununieke uitstraling (staal en eigen stijl of stiel: vandaar de naam Stiels..), maar wel met de warmte die ieder goed café typeert.

 

 


Stiels ging zich ook als concept al snel onderscheiden door 6 dagen per week live muziek te programmeren, met op de maandag de druk bezochte en inmiddels beroemde jazz soulsessies o.l.v. Rom Helweg, Joel de Tombe, Emy Perez en Marc Sokpolie SoulSoup sessies, op dinsdag de Popavond van Haarlems Conservatoriummuzikanten en lokale bands, woensdag de Soul6 in jamsessie stijl o.l.v. Erwin Benjamins en vele special guests, donderdag soul en R’n’B coverbands, vrijdag poprockbands met eigen werk en zondag eigen werk/coverpoprockbands, waarbij de ‘Family’ avondjes o.l.v. Xander Hubrecht inmiddels legendarisch zijn.
Ook is er inmiddels de ‘Stiels goes Alternative’ vooravond op de 1e zaterdag van de maand, waarbij startende bandjes - in tweeluik verband - de kans krijgen podiumervaring op te doen.

 

 

 


Door al deze avonden hebben al heel wat inmiddels beroemde muzikanten het Stiels podium betreden zoals daar o.a. zijn Benjamin Herman (New Cool Collective), Do, Saskia Laroo, Relax , Dulfer, Lilian Jackson, Alain Clark, Track Addicts, Bo SAris, Trijntje Oosterhuis, Frank McComb, Joel de Tombe, Dewi, nieuwe Haarlemse helden als The Hype en Rilan & The Bombardiers en muzikanten van bands als Kane, Chef Special, Baskerville, The Sheer, Borsato etc. kortom te veel om op te noemen. 

Ook het barkeepersteam is zeer standvastig zoals barkeepers van het eerste uur Jerry Loos en uiteraard Joost van Rijmenam, later aangevuld met Marco van Deelen, Joery Porck en Marnix Sluiters.

Openingstijden

Openingstijden Stiel`s Jazz Rhythm and Blues Haarlem

Maandag:
20:-- tot --:--
Dinsdag:
20:-- tot --:--
Woensdag:
20:-- tot --:--
Donderdag:
20:-- tot --:--
Vrijdag:
20:-- tot --:--
Zaterdag:
20:-- tot --:--
Zondag:
20:-- tot --:--

Voorzieningen

Toegankelijk voor rolstoelen:
Pinnen:
Eigen Parking:
Parking in de buurt:
Fietsen standplaats:

Fotogalerij
Geen Foto's toegevoegd
 

Reviews

Review schrijven

Geen reviews gevonden

Contact

Uw naam:
Uw email:
Afbeelding met beveiligingscode ingewerkt
Vul de beveiligingscode in:
    *
 
Copyright © 2015 - 2021 Stadsgidshaarlem.nl - Sitemap - Disclaimer - Intellectueel eigendom - Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies